Spacer

Istorija Fudbala i Besplatni

Igra slicna Nogometu postojala je jos pre 2000 godina u Aziji, Grckoj i Rimu, a takodje slicna takmicenja poznata su od davnina Eskimima i americkim Indijancima. U Bretanji je bio branjen zakonom od njihovih kraljeva 1200-te i 1300-te godine iz razloga prevelike grubosti i povreda pa je tako tek 1857. godine u Sefildu u Engleskoj Ustanovljen prvi nogometni klub dok se 1863.

godina moze smatrati rodjenjem modernog nogometa , kakvog ga danas poznajemo , tada je u Velikoj Britaniji uspostavljen Londonski nogometni savez i napisana pravila igre.Ova asocijacija 1885 god. prvi put pocinje da priznaje profi igrace, a Londonska fudbalska asocijacija 1871. godine organizuje prvo kup nadmetanje, a vec naredne godine je odigrana prva medjunarodna fudbalska utakmica izmedju Engleske i Skotske.

Od 1930. godine FIFA uspesno organizuje prvo svetsko fudbalsko prvenstvo medjunarodnih timova i prvo je odrzano u Urugvaju gde je osvajac bio domacin.S vremenom su se pojavljivala i druga fudbalska takmicenja kao sto su Evropsko prvenstvo, Africko, Americko, a nesto kasnije i Azijsko prvenstvo.

Besplatni Fudbalski Tipovi , zaradite uz nasu pomoc .

U Evropi je ustanovljena UEFA od 1937 godine. Prvo evropsko prvenstvo odrzano je 1942. godine u Francuskoj. Tokom svoje istorije fudbalska pravila su polako ali sigurno usavrsavana. Npr. uvodenje pravila zamene fudbalera bilo je uvedeno 1977. godine na takmicenju u Meksiku, uvodenje pasivnog ofsajda, cetvrtog sudije i mnoga druga pravila koja su bila olaksanje posla sudijama i fudbalerima. Naredno svetsko prvenstvo odigrano je u Nemackoj. Igralo je 32 drzave sa 6 kontinenata i svima je cilj bio da osvoje takmicenje.

Dnevni Tipovi su prava stvar za pobedu kladionice .

Favoriti za osvajanje ovog svetskog prvenstva su Brazil, Argentina, Francuska, Britanija i zemlja domacin Nemacka. Bitan dogadaj za nogometnu Evropu , uz takmicenje Lige Sampiona, je takodje i takmicenje najboljih reprezentacija Evrope koje se odrzava svake cetiri godine pocev od 1960. Evropsko prvenstvo u nogometu je prvobitno nosilo naziv Kup evropskih nacija , da bi 1968. godine ponelo naziv koji ima danas .

A, sve je pocelo davne 1960. godine, kada je na inicijativu sekretara Francuskog nogometnog udruzenja , Henrija Delaunaja (franc.Henri Delaunay) odrzano prvo prvenstvo na kome su posle kvalifikacija ostale svega 4 reprezentacije . Finale na Parku Princeva u Parizu donelo je susret sada vec bivsih drzava, Jugoslavije i SSSR .

Jugoslovenska reprezentacija povela je golom Milana Galica, ali su Rusi golom preokrenuli skor i pobedili sa 2:1 u produzetcima ove veoma gledane utakmice.

Cetiri godine posle, Spanija dobija organizaciju prvenstva gde su se posle eliminacionih faza kvalifikovale 4 reprezentacije : Spanija, Madarska, SSSR i Danska. U finalu na Santjago Bernabeu u Madridu , domacin je golom Marselinja u finisu meca "srusila" odlicne Sovjete na zacelju sa legendarnim golmanom Lavom Jasinom , 2:1 za Spaniju i veliko slavlje povodom uzimanja titule prvaka Evrope.

Kontinentalno prvenstvo u Italiji 1968 godine donosilo je puno uzbudenja i sa ove distance, cudnih odluka. Nakon kvalifikacija u polufinalu su se susreli Jugoslavija - Britanija i Italija - SSSR. Pogotkom jednog od najboljih fudbalera na ovim prostorima Dragana D┼żajica, Jugoslavija pobeduje tadasnje vladajuce svetske prvake sa 1:0. naredno polufinale izmedu Italije i Rusije dovodi do veoma cudne odluke da se, nakon 120 minuta utakmice bez pobednika, pobednik susreta dobije bacanjem metalnog novcica !!!! Italijani su imali vise srece. Finale u Rimu prikazuje novu dramu. Nakon 120 minuta utakmice izmedu tadasnje Jugoslavije i Italije rezultat je 1:1 pa se, s obzirom na tadasnja pravila, igrao novi mec za 48 sati. Italijani su u ponovljenom finalu, sa 5 novih fudbalera, savladali reprezentaciju Jugoslavije sa 2:0 i osvojili krov Evrope.

Kladionica je mesto gde mozete zaraditi novac ako ste pazljivi i pametni .

Nogomet je u poslednjih pola veka postao najomiljenije sportsko desavanje na nasoj planeti ,takodje i najbitnija sporedna stvar na planeti .U nogomet je ukljucen i veliki broj svetske populacije .Igra se na svim delovima sveta ,u vecini drzava i stalno napreduje , kako po kvalitetu,atrakciji,finansijama i po dostupnosti sirokim masama populacije.

LIGA SAMPIONA ,najelitnije klupsko takmicenje na svetu.Plasman obezbedjuju osvajaci sampionata evropsih drzava ili klubovi koji zauzimaju drugo,trece ili cetvrto mesto u zavisnosti od rejtinga domaceg liga takmicenja.

Ucestvuje 32 kluba , podeljenih u 8 grupa po 4 tima , nakon 6 odigranih utakmica u grupi u 1/8 finala se plasiraju dva prvoplasirana tima.Takmicenje se nastavlja po kup sistemu,sa dve utakmice osim konacne koja se odigrava na unapred odredjenom neutralnom terenu.

Fudbal je prava igra za kladionicu .

Top Releases

Information On Boxing Techniques As Revealed By Experts

Know about boxing techniques so as to become a good boxer. Uncover the basic boxing techniques to give your best performance while boxing.

Go to Full Story
ADVERTISMENT